Zelenjavni tažin (za 4-6 oseb)

Glavne sestavine:

– 2-3 paradižnikov
– 1 čebula
– 2 stroka česna
– šopek peteršilja
– 1-2 žlici sončničnega olja + arganovo olje

Začimbe:

– ingver
– kurkuma
– poper
– sol
Zelenjava:

– krompir
– grah
– korenje
– artičoke
Priprava:

V lonec damo sončnično olje, olupljene in drobno narezane paradižnike + narezano čebulo, strt česen, nasekljan peteršilj z vsemi navedenemi začimbami (po polovico žličke od vsake začimbe).

Vse to pražimo cca 20 minut in zalijemo z vodo (1-2 litra zavisno od količine zelenjave).

Ko voda zavre dodamo na velike kose narezen krompir, grah (če je zamrznen se kuha cca 20 minut, če je pa iz konzerve, se doda na koncu kuhanja), korenje tudi narezan na večje kose in artičoke (če so sveže jim odstranimo liste – uporabimo samo sredino). Vse skupaj kuhamo 20 – 30 minut, da zelenjava ostane še čvrsta. Po želji lahko se dosolimo ali popopramo. Ko je kuhano, damo omako na velik krožnik in jo še pokapamo z arganovim oljem za še boljši okus.