Mesne kroglice

Glavne sestavine:

– ½ kg mletega govejega mesa
– 5 – 6 paradižnikov
– 1 čebula
– 4 stroke cesna
– velik šopek peteršilja in koriandra
Začimbe: (po pol kavne žličke v maso za omako in maso za kroglice)

– ingver
– poper
– sladka paprika
– kamun (rimska kumina)
– sol
Priprava:

1. Omaka:

Paradižnik narežemo na drobne koščke, čebulo drobno sesekljamo (nekaj jo pustimo za kroglice), prav tako peteršilj (pol šopka pustimo za kroglice) in dva stroka strtega česna (dva pa pustimo za mesno maso). Vse skupaj stresemo v primerno kozico; dodamo začimbe in dušimo približno pol ure.

2. Mesna masa:

Mesu dodamo čebulo, česen, peteršilj in začimbe, dobro premešamo, oblikujemo kroglice in počakamo, da se omaka skuha.

Ko je omaka pripravljena, dodamo dva kozarčka vode in ko zavre, dodamo kroglice iz mesne mase. Kroglice premešamo šele ko so zakrknjene. Na zmernem ognju kuhamo se približno pol ure. Serviramo. Na servirane kroglice dodamo čajno žlicko arganovega olja in po želji se jajce na oko.

Mesne kroglice lahko jemo s kruhom ali z na sopari kuhanem rižu.